De tabbladen hieronder kun je openen door op het tabblad (+) van je keuze te klikken.
Alleen partijen/organisaties die op een professionele wijze bij kinderen, jeugdigen en/of hun gezin betrokken zijn, kunnen aansluiten op de Verwijsindex Fryslân. Dat kan op twee manieren en hangt af van het inkoopcontract:
- Heeft jullie organisatie een contract met Sociaal Domein Fryslân, neem dan contact op met de helpdesk van Verwijsindex Fryslân. Zij kunnen jullie verder helpen.
- Heeft jullie organisatie geen contract met Sociaal Domein Fryslân, neem dan contact op met de aandachtsfunctionaris Verwijsindex van de (Friese) gemeente waar jullie hoofdkantoor gevestigd is. Zie hier wie dat voor jouw gemeente is. De aandachtsfunctionaris zal jullie vragen om het convenant te ondertekenen. De gemeente stuurt dit convenant naar ons toe. Vervolgens kunnen jullie contact opnemen met de helpdesk van Verwijsindex Fryslân. Zij kunnen jullie verder helpen.
Zodra dit georganiseerd is, kun je via de mail contact opnemen met de helpdesk: verwijsindexfryslan@partoer.nl. Zij hebben de volgende gegevens nodig:
- Naam organisatie
- Adres
- Telefoonnummer
- Gegevens van medewerkers die een account krijgen
Binnen het systeem van Verwijsindex Fryslân bestaan verschillende rollen, elk met eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden. De meeste gebruikers zullen een basisaccount hebben waarmee zij hun betrokkenheid bij een jeugdige aan kunnen geven. Iedere organisatie heeft een instellingscoördinator, deze heeft binnen de organisatie inzicht in de gebruikers en hun activiteit.
Om een account aan te maken in de Verwijsindex is het noodzakelijk dat de organisatie is aangesloten en toegevoegd in het systeem. Op deze pagina staat een lijst met alle aangesloten partijen.
Als jouw organisatie is aangesloten in de Verwijsindex is het eenvoudig om een account aan te maken. Een account aanvragen kan door (via de instellingscoördinator) contact op te nemen met de helpdesk. Zij hebben de volgende gegevens nodig:
- Volledige naam
- Emailadres (wij voegen geen e-mailadressen toe met …@gmail, …@hotmail of info@… )
- Telefoonnummer (Dit moet een persoonlijk telefoonnummer zijn, een algemeen telefoonnummer leidt tot verwarring)
- Organisatie (Bij een grote organisatie graag toevoegen op welke locatie je werkzaam bent)
- Rechtenrol